ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ, κεφ. 19

«[Όταν αισθανθείς την πίστη να ενεργοποιείται εντός σου] είναι η φάση κατά την οποία θα πρέπει να αποκολληθείς από όλα τα υλικά ιδεώδη που μέχρι τώρα σε ενέπνεαν και σε ενεργοποιούσαν στη διάρκεια της μέχρι σήμερα πορείας σου, και να ανυψώσεις τον νου σου στη Θεία Παρουσία του Λόγου Θεού, στην Υπέρτατη Ιδέα της Απόλυτης Ένωσης και Ταύτισης μαζί Του. Πρέπει λοιπόν να στρέψεις την πνευματική ικανότητα της πίστης στον Εαυτό σου, να συντονιστείς με τον Παλμό του Λόγου και να αφομοιωθείς από Αυτόν, να πιστέψεις πως Είσαι Αυτός και να λάβεις τη Θέση Του, ως Δάσκαλος της ίδιας σου της υπόστασης. Να κατανοήσεις πως είσαι Νους και να αντιμετωπίσεις όλες τις καταστάσεις που δρουν μέσα στο Είναι σου, ενεργοποιούμενες και σχηματιζόμενες από τις υποδοχές των ατελειών σου, ως Ιησούς.

Δύσκολο; Ναι! Μα θα ήταν ανόητο για σένα να πιστέψεις πως είναι απλό να Θεωθείς, να φτάσεις στο τέλος του προορισμού σου με μια ελλιπή μαθητεία, ή ακόμη να φτάσεις σαν μαθητής, ή σαν μαθητευόμενος Δάσκαλος.

Το τέλος της πορείας σου θα σε καταδείξει και θα σε καθιερώσει ως Δάσκαλο ολοκληρωμένο, Τέλειο, Ιδανική και Απόλυτη Προσφορά στον Πλησίον, Ουσία Αγάπης και Αλήθεια διαχεόμενη στο Όλον, μα για να φτάσεις ως εκεί πρέπει να κάνεις πολλά βήματα ξεκινώντας από το πρώτο. Να ενεργοποιήσεις την πίστη και να μεταβάλεις τον χαρακτήρα της που μέχρι τώρα ήταν η δεκτικότητα και η τοποθέτηση να ακούει τις φωνές του νου σου σε σταθερή και αδιάβλητη πίστη στη Θεότητα του Εαυτού Χριστού, που δίνει τα πρώτα σημάδια της Παρουσίας Της μέσα σου και σε καλεί να ενδυθείς τη Μορφή Της, για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα της ζωής που βρίσκεται πια ενώπιόν σου: Την ανάδειξη του Άνω Θρώσκοντος με τις δώδεκα δυνάμεις του. Αυτή είναι η «Εκκλησία» σου και συ ο Αρχιερέας μέσα στον Εαυτό σου, χωρίς Αρχή ή Τέλος στον Χρόνο. Είσαι το Άλφα και το Ωμέγα, αλλά δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις αυτό που ο Πατέρας σε εντέλλει να κάνεις, χωρίς να συντονίσεις και να πειθαρχήσεις τις δυνάμεις σου, που πρέπει να λειτουργήσουν αυτενεργά με τη Θεία Οδηγία που εκπροσωπείς ως Δάσκαλος του Είναι σου.»

filed under: