Η ΖΩΗ ΤΟΥ

Ο Δάσκαλος Ιωάννης, κατά κόσμον Διονύσης Δώριζας (1921-1995), επί 33 χρόνια ερεύνησε και αποκάλυψε τον Δρόμο της Χριστοποίησης και Θέωσης του Ανθρώπου στη Νέα Κοσμική Περίοδο.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Δημιούργησε Πνευματικά Σχολεία και δίδαξε τη Θεία Νομοτέλεια της Ένωσης και Ταύτισης του Ανθρώπου με τον Λόγο Χριστό, μεταφέροντας Θεία Χάρη, αφήνοντας μια Νέα Πνευματική Διαθήκη στον Άνθρωπο για τον Δρόμο της Επιστροφής του στον Πατέρα και εκδηλώνοντας το «Αγαπάτε Αλλήλους» ως συνεχή Προσφορά στον πλησίον με όλους τους τρόπους.

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ο Δάσκαλος Ιωάννης είναι το Πνεύμα εκείνο που, έχοντας διαχρονικά τον εκ Θεού προορισμό στις διάφορες ενσαρκώσεις του να προετοιμάζει τον δρόμο για την έλευση του Λόγου Χριστού, ήρθε και πάλι στη γη για να δώσει στον άνθρωπο την εκπαίδευση που χρειάζεται, ώστε να συνειδητοποιήσει ότι φέρει εντός του θεότητα και να έλξει αυτός ο ίδιος εντός του τη Χριστική Χάρη, να αφομοιώσει τη φωτοχυσία του Αγίου Πνεύματος και να πραγματώσει τον προορισμό του, που δεν είναι άλλος από τη Χριστοποίηση και τη Θέωση.
Αποκαλύπτει τη σκεπασμένη από σύμβολα και αλληγορίες χριστιανική διδασκαλία, ταξινομεί τους Θείους Νόμους στη συνείδησή μας, ενεργοποιεί εντός μας τις Θείες παρακαταθήκες και μας διδάσκει τη μετουσίωση ως λειτουργία της Θείας Αγάπης, που οδηγεί στην εκδήλωση του ανθρώπου ως Αγάπη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΟΝΥΣΗ ΔΩΡΙΖΑ

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΩΡΙΖΑΣ

Ο Διονύσης Δώριζας γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1921 στα Δοριζάτα της Κεφαλονιάς. Το 1930 έρχεται στην Αθήνα, όπου τελειώνει το Σχολαρχείο και το Γυμνάσιο. Κατά τη διάρκεια της ιταλογερμανικής κατοχής (1941-44) φυλακίζεται από τους Ιταλούς για την αντιστασιακή του δράση και με την απελευθέρωση παρασημοφορείται για την προσφορά του στην Εθνική Αντίσταση. Τη μεταπολεμική περίοδο τελειώνει τις σπουδές του ως οδοντοτεχνίτης και ανοίγει το εργαστήριό του, στο οποίο θα εργαστεί τα επόμενα 22 χρόνια.

Το 1962 έντονα γεγονότα στη ζωή του ενεργοποιούν τις Θείες παρακαταθήκες του Είναι του. Καθοδηγείται και διδάσκεται πλέον απευθείας από τον Πατέρα. Γνωρίζει πως προορίζεται για Θείο Έργο και αρχίζει να έρχεται σε επαφή με αναζητητές της Αλήθειας, στους οποίους παρουσιάζει τις πνευματικές του ωθήσεις.

Λαμβάνει γνώση των χειρόγραφων κειμένων του Ιωάννη Σταματιάδη και, παρόλο που δεν τον γνωρίζει προσωπικά, διακρίνει σε αυτά μία λειτουργικότητα πνευματικής προετοιμασίας για το προδρομικό Έργο της Δευτέρας Παρουσίας. Τα διασκορπισμένα αυτά κείμενα τα συγκεντρώνει, τα ταξινομεί και, προς διευκόλυνση των αδελφών του, τα τυπώνει με τον γενικό τίτλο «Πνευματικαί Διδασκαλίαι Φ.Α.Ρ.Α.Χ.» (Φως Αληθείας Ρέον από Χριστού).

Επί 33 χρόνια ερευνά, εμβαθύνει και αποκαλύπτει τον Δρόμο της Χριστοποίησης και Θέωσης του Ανθρώπου στη Νέα Κοσμική Περίοδο, δίνοντας διαλέξεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου.

Δημιουργεί πολλά Πνευματικά Σχολεία και διδάσκει τη Θεία Νομοτέλεια της Ένωσης και Ταύτισης του Ανθρώπου με τον Λόγο Χριστό. Αναδεικνύει συνεχιστές του Έργου Του, μεταφέροντάς τους Θεία Χάρη Προσφοράς.

Τις δοθείσες Διδασκαλίες καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του τις διαθέτει σε κάθε ενδιαφερόμενο, αρχικά με τη μορφή πολυγραφημένων εκδόσεων, και στη συνέχεια σε μια σειρά βιβλίων με γενικό υπότιτλο «Εσωτερικός Χριστιανισμός».

Στις 16 Απριλίου 1995, Κυριακή των Βαΐων (για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς) και Κυριακή του Πάσχα (για τους Καθολικούς), ο Διονύσης Δώριζας, έχοντας ολοκληρώσει το Έργο Του, αποχωρεί από την ύλη σε ηλικία 74 ετών, αφήνοντας μια Νέα Πνευματική Διαθήκη στον Άνθρωπο για τον Δρόμο της Επιστροφής Του στον Πατέρα.