Ο Διονύσης Δώριζας γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1921 στα Δοριζάτα της Κεφαλλονιάς. Το 1930 έρχεται στην Αθήνα όπου τελειώνει το Σχολαρχείο και το Γυμνάσιο. Κατά τη διάρκεια της Ιταλογερμανικής κατοχής (1941-44) φυλακίζεται από τους Ιταλούς για την αντιστασιακή του δράση και με την απελευθέρωση παρασημοφορείται για την προσφορά του στην Εθνική Αντίσταση.

Τη μεταπολεμική περίοδο τελειώνει τις σπουδές του σαν Οδοντοτεχνίτης και ανοίγει το εργαστήριό του στο οποίο θα εργαστεί τα επόμενα 22 χρόνια. Το 1962 έντονα γεγονότα στη ζωή του ενεργοποιούν τις Θείες παρακαταθήκες του Είναι του και αρχίζει να έρχεται σε επαφή με αναζητητές της Αλήθειας, στους οποίους παρουσιάζει τα πνευματικά του ενδιαφέροντα.

Λαμβάνει γνώση της εμπνευσμένης εργασίας του Ιωάννη Σταματιάδη και παρ’ όλο που δεν τον γνωρίζει προσωπικά, στα κείμενά του διακρίνει μια λειτουργικότητα πνευματικής προετοιμασίας. Τα κείμενα αυτά, τα συγκέντρωσε απ’ όπου ήταν διασκορπισμένα, εργασία που ολοκληρώθηκε έπειτα από επτά χρόνια.

Ο Διονύσης Δώριζας καθοδηγείται και διδάσκεται κατευθείαν από τον Πατέρα. Γνωρίζει πως προορίζεται για Θείο Έργο και αποφασίζει να αξιοποιήσει αυτά τα κείμενα που του δόθηκαν προς διευκόλυνση των αδελφών του.

Συγγραφέας των βιβλίων της σειράς Εσωτερικός Χριστιανισμός, επί 33 χρόνια, ερευνά εμβαθύνει και αποκαλύπτει το Δρόμο της Χριστοποίησης και Θέωσης του Ανθρώπου στη Νέα Εποχή.

Δίνει διαλέξεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου και κυκλοφορεί πολλές πολυγραφημένες εκδόσεις, το περιεχόμενο των οποίων είναι σχετικό με τα βιβλία που εκδίδει. Δημιουργεί πολλά Πνευματικά Σχολεία και διδάσκει τη Θεία Νομοτέλεια της Ένωσης και Ταύτισης του Ανθρώπου με το Λόγο Χριστό.

Αναδεικνύει Συνεχιστές του Έργου Του, μεταφέροντάς τους Θεία Χάρη Προσφοράς. Στις 16 Απριλίου 1995, Κυριακή των Βαΐων (για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς) και Κυριακή του Πάσχα (για τους Καθολικούς),ο Διονύσης Δώριζας, έχοντας ολοκληρώσει το Έργο Του, αποχωρεί από την ύλη σε ηλικία 74 ετών, αφήνοντας μια Νέα Πνευματική Διαθήκη στον Άνθρωπο για το Δρόμο της Επιστροφής Του στον Πατέρα.

ΔΑΣΚΑΛΟΣ IΩΑΝΝΗΣ

English Version

Version Espanola

Home Page

 

 

Δ. ΔΩΡΙΖΑΣ

 

 

 

 

 

 

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΩΡΙΖΑΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ